2019. július 16. kedd, Valter

Látogatóink száma: 2370093 (1)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

Kamionok a hóban

2019.01.09. Szerda reggel fél 7 körül a szertárnál tartózkodó tagjainkhoz érkezett a segítségkérés, mely szerint a lassan haladó forgalom oka egy kamion, amelyik nem tud megküzdeni a solymári emelkedővel.

Tűzoltóink a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányításával felvették a kapcsolatot, akik a Szentiván ÖTE 1-est riasztották a helyszínre. A tagok kiértesítése megtörtént, 5 tűzoltónk reagált a riasztásra. A rakomány nélküli kamiont a tűzoltóautó és egy drótkötél segítségével a domb aljábból a legtetejéig felvontattuk, ezzel a forgalmi akadály megszűnt. A műveletirányítás segítségét kértük abban, hogy az útszakaszt lehetőség szerint a közút takarítsa le amint erre kapacitása van, mert a gépjárművek nehezen tudtak mind Solymár, mind Pilisszentiván irányában közlekedni. További tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség, a raj visszaszerelést követően 6 óra 58 perckor bevonult állomáshelyére.

7 óra 35 perckor sms-ben és EDR rádión újabb riasztást kaptunk, miszerint egy Kamion a Szabadság út végén a 10-es útra nem tud kifordulni. 4 tűzoltónk perceken belül elindult a káreset helyszínére. Vonulás közben a Pilisvörösvári Rendőrőrs járőre, Pilisvörösvár körzeti megbízottja is segítségünket kérte ugyanehhez a káresethez. Helyszínre érkezve egy 12 tonnás kamion állt a Szabadság út végén a jobb kanyarban az útról kissé- lecsúszva. A forgalmat a rendőrség egy sávon, váltakozva engedte. A műszaki mentést előkészítettük, majd a megkezdésekor rövid időre teljes útzár volt érvényben a 10-es úton és a pilisszentiváni Szabadság úton egyaránt. A kamiont felvontattuk, a forgalmi akadály megszűnt! További tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség a rajunk 8 óra után néhány perccel bevonult állomáshelyére. Személyi sérülés itt sem történt!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

NyomtatásE-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép