2019. július 16. kedd, Valter

Látogatóink száma: 2370093 (1)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

Gyakorlat Pilisszentivánon

2019.05.17-18. Pénteken és szombaton zajlott településünkön a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség területén lévő érdi „Benta”, a pilisvörösvári „Kevély”, a ráckevei „Kisduna”, a szigetszentmiklósi „Lakihegy” és a budakeszi járási „Vadas” járási, valamint a tárnoki települési mentőcsoportok Nemzeti Minősítő Gyakorlata.

A mentőcsoportok elkezdtek megérkezni Pilisszentivánra, ahol a szervező Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület tagjai várták már Őket. A szereket a szertár udvarán helyeztük el, a pénteki nap pedig a Generációk Házában zajlott. Sorra érkeztek az újraminősítésre váró járási mentőcsoportok. Este vacsora, majd csapatépítő szakmai játékok, a börzéről már ismert LUKAS jenga és a műszaki mentő labirintus kovácsolta össze a csapatokat. Baráti és szakmai beszélgetések, sztorizgatások, jó hangulatú este várta a több mint 50 főre, akik a pénteki nap délutánján érkeztek Pilisszentivánra.

Szombaton az ébresztő reggel 6 órakor volt. A reggeli fél 7-kor a Generációk Házában várta a résztvevőket, majd szépen lassan megérkezett a többi mentőcsoport is a szertárhoz, ahol már tagjaink javában a kárhelyszínek kialakításán dolgoztak. Fél 8-kor eligazítás, 8 órakor megnyitó volt a szertár udvarán felsorakozott önkéntes állomány részére. A megnyitón többen is köszöntötték a megjelent mentőcsoporttagokat, köztük Sallai László tűzoltó alezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője és Pilisszentiván nevében Poppréné Révay Gyöngyi polgármester Asszony köszöntötte a megjelenteket. A gyakorlatokat 9 órakor kezdték meg a mentőcsoportok, akik 5 állomáson körbeforogva hajtották végre a feladatokat. Volt árvízvédelem, gátépítés, szivattyúzás – műszaki mentés egy autóra dőlt fa levágása és a sérült kimentése, továbbá egy fő felkutatása és kimentése – feladat volt a tóban eltűnt 2 fő felkutatása és kimentése, újraélesztés – lezuhant sárkányrepülős felkutatása, beazonosítása és lementése a domboldalon – valamint kárhelyszínként jelent meg egy épülettűz oltása, melyez szintén szakszerűen és körültekintően kellett végrehajtaniuk a résztvevő mentőcsoportoknak. A feladatokat 14 óráig folyamatosan hajtották végre a csapatok, majd a Tájházban ebéd várta a több mint 150 fős társaságot, ahol rövid értékelést is mondott Sallai László tűzoltó alezredes, aki a Nemzeti Minősítő Gyakorlat sikeres teljesítéséről igazolást adott át minden résztvevő egyesületnek. Egyesületünk tagjai örömmel vettek részt a gyakorlat szervezésében és lebonyolításában, a legjobb tudásunk szerint segítettük a hivatásos egységek elképzeléseit megvalósítani. Köszönjük szépen a pilisszentivániak türelmét és érdeklődését, sokan meglátogattatok Minket a tó és a szertár környékén megtartott gyakorlat ideje alatt!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Köszönjük a képeket: Sárosi Árpádnak!

NyomtatásE-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép