2020. január 28. kedd, Károly, Karola

Látogatóink száma: 2378967 (11)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

Gaztűz a Madarász Viktor utcában

2019.07.08. Hétfőn délelőtt kaptuk a második értesítő üzenetünket a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól, melyre már reagáltunk is, mivel láttunk, pilisvörösvári Kollégáink nincsenek bejelentkezve.

Éjjel kaptunk először értesítést a Pilisszentivánon kívüli területről, akkor is Pilisvörösvári címre, ám láttuk, hogy a helyi önkéntes Kollégák és a főváros III. kerületéből is vonulnak a helyszínre, így oda nem indultunk segíteni. Eltökélt célunk, hogy a térség mentő tűzvédelmét egy magasabb szintre emeljük, hogy amikor önkéntes Kollégáink nincsenek bejelentkezve, vagy más káreseményt számolnak fel éppen, akkor is a közelből érkezzen minél gyorsabban a segítség, ezért vállaltuk a környező településekre való segítségnyújtást, vonulást. Természetesen, ha az értesítő sms, nagy kiterjedésű, vagy épülettüzet jelez, mindenképp megyünk segíteni, mert tudjuk, ott minden segítő kézre szükség van, de nem fontolgatjuk a vonulást beszorult sérültes baleset esetében sem. Szeretnénk, ha ez a segítségnyújtás előbb-utóbb oda-vissza működne, hiszen ilyen közel egymáshoz úgy gondoljuk, egymásra vagyunk utalva, a leggyorsabban innen jöhet segítség, a lakosságnak és nekünk tűzoltóknak egyaránt. Ki kell használnunk ezt a lehetőséget és egymás erősségeit, felszereléseit, bevethető létszámát!

A mai napon ennek láthattuk első lépését, amikor is 10 óra 44 perckor a pilisvörösvári Madarász Viktor utcába érkezett tűzjelzés. Jelzett helyre az értesítő sms alapján a III. kerület 2-es fecskendője lett riasztva, ezért úgy döntöttünk, segítségnyújtásra megkezdjük a vonulást a helyszínre. Első egységként 8 fővel érkeztünk ki, ahol egy üres telken kb. 200 négyzetméteren égett az aljnövényzet, mely a szomszéd tujáit nyaldosta már. A közeli építkezésen dolgozók több vödör vízzel lassították a tűz továbbterjedését, tűzoltóink egy „D” tartálysugarat szereltek és megkezdték a körülhatárolást, tűzoltást. A lángokat lefeketítettük mire a III/2-es a helyszínre érkezett, akinek a rajparancsnoka beavatkozásunkat jóváhagyta, az irányítást átvette és a rajok innentől kezdve közösen végezték az utómunkálatokat. Visszaszerelés után tartálytöltést követően a rajok 11 óra 25 perckor elindultak állomáshelyükre. Örülünk, hogy segíthettünk!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

NyomtatásE-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép