2020. június 5. péntek, Fatime, Ferdinánd

Látogatóink száma: 2381496 (12)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

Szeptemberi fokozott jelenlét

2019.09.30. Szeptemberben hagyományosan polgárőreink segítették a gyalogosok átkelését Pilisszentiván összes gyalogátkelőhelyénél minden hétköznap reggel 7 óra 15 perctől 8 óráig.

A biztonságos közlekedés szeptemberben kiemelten fontos, hiszen a nyári alacsony forgalmú időszakot követően itt ugrásszerűen nő a gyalogosok és a gépjárművel közlekedők száma az utakon. Polgárőreink havi tervezet alapján az önként vállalt 8 óra közterületi járőrszolgálat felett vállalták, hogy részvételükkel hozzájárulnak a szeptemberi megnövekedett forgalom biztonságosabbá tételéhez. A 21 nap alatt 12 Kollégánk összesen 137 szolgálatot vállalt, hogy ott legyenek a település mind az 5 gyalogátkelőhelyénél, valamint kiemelt figyelmet fordítottak az iskola környéki forgalom szabályos és zavartalan fenntartására. A gyalogátkelőhelyek biztonsága mellett rendszám-felismerő rendszerünkkel is dolgoztunk több napon, valamint érvényt szereztünk a behajtani és megállni tilos, valamint a kötelező haladási irányt meghatározó tábláknak, valamint a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyeknek. Több alkalommal jegyeztünk fel szabálytalankodó autósokat a 21 nap alatt, számokban ez a következőképpen alakul:

A buszfordulónál lévő gyalogátkelőhelynél 13 gépjárművezető szabálytalankodott.

A játszótérnél lévő gyalogátkelőhelynél 4 gépjárművezető közlekedett szabálytalanul.

A templom előtti lámpás gyalogátkelőhelynél 32 autós vétett a szabályok ellen.

A posta előtti gyalogátkelőhelynél 49 szabálytalanságok jegyeztek fel polgárőr Kollégáink.

A generációk házánál 4 gépjárművezető nem tartotta be a közlekedés szabályait.

Összesen 102 szabálytalankodót jegyeztek fel Kollégáink 21 nap alatt a reggeli 45 percben, amikor jelenlétünkkel igyekeztünk felhívni mind az autósok, mind pedig a gyalogosan közlekedők figyelmét a szabályos közlekedés fontosságára.

Rendszám-felismerő rendszerünk használata során összesen 2810 gépjármű rendszáma került azonosításra.

Természetesen igyekeztünk a gépjárművel közlekedők mellett a gyalogosokat is a szabályos közlekedésre szoktatni a mögöttünk álló egy hónapban. Több alkalommal hívtuk fel a szabálytalanul közlekedő gyalogosok figyelmét a szabályok betartására, így a biztonságos közlekedés elősegítésére. A mindennapos reggeli gyalogátkelőhely biztosítások október 1-el véget értek, köszönjük szépen mind a 12 Kollégánk részvételét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy nem történt baleset a gyalogátkelőhelyeknél az iskolakezdés óta! Mostantól véletlenszerűen, visszatérünk majd a reggeli órákban, hogy arra ösztönözzük az embereket, hogy a szabályokat betartva, biztonságosan közlekedjenek, nem azért mert ezt írják elő, hanem mert MINDENKIT HAZAVÁRNAK!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás E-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép