2021. május 8. szombat, Mihály

Látogatóink száma: 2387787 (0)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

Viharos hétfő Borosjenőn

2020.06.29. Hétfőre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, mely figyelmeztetés úgy tűnik valós veszélyhelyzeteket okozott a környéken.

14 óra 19 perckor kaptuk az első riasztást a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányításától, miszerint Pilisborosjenőn a Bodza utcában egy fa ága leszakadt, villanyvezetéken lóg. Tűzoltóink néhány perc alatt 5 fővel kezdték meg a vonulást a helyszínre. Jelzett helyen egy közterületen álló kb. 15-18 méteres fa, nagyjából 10 méter hosszú, 20 cm átmérőjű ága lehasadt. A faágat villanyvezeték tartotta. A helyszínre érkező áramszolgáltató szakemberei az érintett vezetékrészt kiszakaszolták, a kárfelszámolást dugólétra segítségével, mentőkötél és benzinmotoros láncfűrész használatával megkezdtük, a fát visszadaraboltuk, a vezetéket kiszabadítottuk. A veszélyhelyzetet megszüntettük, a szakemberek pedig ismét áram alá helyezték az érintett vezetéket, ami tökéletesen ellátta feladatát. További károkozás nélkül a káresetet önállóan felszámoltuk, majd visszaszerelés után kaptuk az újabb címet a hírközponttól.

Az újabb cím a Mester utca 2-es szám alatt volt. Itt egy hatalmas fa hasadt tőben ketté. A kettéhasadó rész egyik fele több ágával a lakóházra dőlt. Tűzoltóink felmérték a helyzetet és megállapították, hogy ennek a káresetnek a felszámolásához létra szerre lesz szükségünk. Az információt eljuttattuk EDR rádión a műveletirányításnak, aki a III. kerület létra szerét riasztotta a helyszínre.

A hírközpont tájékoztatása szerint a közeli Erdő utca 1-es számból is hasonló jelzés érkezett, a létra szer várakozásáig mérjük fel azt, hogy különálló káresetről van-e szól, avagy megegyezik a kereszteződés másik oldalán lévő eseménnyel.

Az Erdő utcai káreset különálló esemény volt, itt egy nagy fa hasadt ketté és a lehasadó rész ráesett egy melléképületre, kerítésre, valamint a szomszéd ház tetejére. Tűzoltóink, mivel ide megvolt minden technikai hátterünk, ennek a káresetnek a felszámolását kezdték meg. A melléképület tetejéről a fát ledaraboltuk, kötélbiztosítás mellett és dugólétrák használatával az életveszélyt megszüntettük, mire a helyszínre érkezett a III. kerület létra szere.

A Mester utcai káresetnél a létra szer telepítését követően egy fő önkéntes tűzoltónk, a szer kezelőivel együttműködve , a kárhelyparancsnokunk irányítása mellett a fát szépen lassan, fokozatosan visszadarabolta a lakóépületről. A beavatkozás ideje alatt a Budai út érintett szakaszát teljes szélességében le kellett zárni a forgalom elől, a forgalom terelőúton haladt a favágás ideje alatt. A tulajdonosok figyelmét felhívtuk, hogy szakemberrel nézessék meg a hatalmas fa még álló felét is, hiszen egy ekkora beavatkozás lehetséges, hogy kihatással lesz a későbbiekben a fa egészére.

Személyi sérülés egyik eseménynél sem történt, a műveletirányítás utasítására 18 óra 53 perckor tűzoltóink bevonultak állomáshelyükre, ahol nekiláttak adatszolgáltatási kötelezettségeiknek, valamint újra bevethető állapotba helyezték köteleinket, létráinkat, láncfűrészeinket.

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás E-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép