2020. augusztus 10. hétfő, Lőrinc

Látogatóink száma: 2382292 (6)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

Félévünk összesítése

2020.07.01. Eltelt a 2020-as esztendő első féléve, mely komoly feladatok elé állította egyesületünket, amit erőnkhöz mérten, legjobb tudásunk szerint teljesítettünk.

Elkészítettük a félév összefoglalóját, melyet statisztikai adatainkból gyűjtöttünk ki, hogy lássuk, hogy is állunk az év felénél.

Polgárőreink:

A mögöttünk álló 6 hónap alatt köszönhetően a koronavírus miatti megemelkedett feladatellátásnak hihetetlen statisztikai adatokat produkáltunk. 2020-as év első hat hónapjában polgárőreink 314 alkalommal láttak el szolgálatot. A szolgálatvállalásainkat összesen 815 fő látta el, ami a polgárőr és ifjú polgárőr tagságunkat tekintve nem kis teljesítmény, hiszen összesen 35 fő polgárőrünk van, akik közül a korlátozott időszakban 6 főt nem oszthattunk be szolgálatba, 3 tagunk pedig nem lát el aktív járőrtevékenységet, így igazából ezt a hihetetlenül magas számot mindösszesen 26 fő polgárőrünk és ifjú polgárőrünk látott el Pilisszentivánon. Polgárőr tevékenységgel összefüggésben gépjárműveink 15410 kilométert tettek meg. Csak viszonyításképpen, a tavalyi féléves adatunk 6730 kilométer volt. Hogy még jobban lássuk a különbségeket, tavaly első félévben az összes készenlétben tartott gépjárművünk futott 16885 kilométert, ettől csupán 1475 kilométerrel marad el az idei első féléves polgárőr járművek kilométer futása. Számtalan új óvintézkedés, kiegészítő elemek kerület idén az egyébként is felszerelt járőrautóinkba, ezeknek a használatát el kellett sajátítaniuk önkéntes Kollégáinknak. Minden olyan védőeszközt használniuk kellett polgárőreinknek szolgálataik során, mely elővigyázatossági okokból kerültek beszerzésre. Járőreink folyamatosan segítették a társszervek munkáját, dolgoztak együtt a környező települések polgárőreivel. Az együttműködések a vírus okozta korlátozásokkal és feladatokkal együtt nőttek a jelenlegi szintre, mely irány szerintünk a legjobb ahhoz, hogy a térség biztonságát megőrizzük, javítsuk! Köszönettel tartozunk tagjainknak a sok-sok plusz vállalásért, családtagjaiknak a megértésért, támogatásért, de köszönettel tartozunk az együttműködő és társszervek tagjainak, a lakosságnak és támogatóinknak is hozzáállásukért!

Tűzoltóink:

Az év első felében tűzoltóink összesen 40 káresetnél avatkoztak be, mely növekedést jelent az elmúlt év azonos időszakához képest. A 40 káresetből 6 tűzeset és 34 műszaki mentés volt. Önállóan 29 műszaki mentést igénylő eseménynél dolgoztak önkéntes tűzoltóink, ezekben az esetekben nem kellett hivatásos egységnek a helyszínre jönnie, Kollégáink fel tudták számolni a káresetet a rendelkezésre álló technikai és személyi feltételekkel. 26 esetben avatkoztunk be Pilisszentivánon, 14 esetben a település határain kívül a 10-es számú fő közlekedési úton, Pilisvörösváron, Solymáron, Csobánkán, Ürömön és Pilisborosjenőn, valamint még Budapest III. kerületében is. Káreset felszámolásával töltött időnk a félév alatt 37 óra 08 perc, ehhez jönnek még hozzá a karbantartások, gyakorlatok, valamint az adatszolgáltatási kötelezettségeinkre fordított időnk. Önállóan beavatkozó ügyeletünket a félévben folyamatosan fenn tudtuk tartani, köszönhetően tagjaink aktív részvételének, valamint rugalmasságának, családjuk megértésének és támogatásának. A 2020. január 1-től június 30-ig terjedő időszakot megszakítás nélkül töltöttük ügyeletben, teljesítve az időszak 100%-át, mely időszak alatt minden pillanatban készen álltunk, mind technikai, mind szakmai felkészültségünkkel segíteni a bajbajutottakon. Gyakorlatot a koronavírus ellen bevezetett korlátozások időszakában nem tarthattunk, ennek ellenére a félévet 7 gyakorlat teljesítésével zártuk. Tűzoltóink részére is sikerült biztosítanunk a zavartalan működéshez, a biztonságos beavatkozásokhoz szükséges fertőtlenítőszereket, maszkokat és overálokat, melyeket a beavatkozások alkalmával tudtak használni amennyiben azt szükségesnek ítélték meg.

Ifjúsági tagjaink:

Fiataljaink a szokásos módon kezdték az esztendőt, aztán az online oktatással minden megváltozott. A félév alatt összesen 15 foglalkozás lett megtartva. A foglalkozásokon nagyrészt a rendszeresen járó csapat jelent meg, de szinte mindig feltűnt egy-egy érdeklődő gyerek általában szüleivel, nagyszüleivel. Ifjúsági tagjaink 11 fővel vesznek részt jelenleg az egyesületünk életében. A 11 főből mostanra 6 ifjú polgárőr tevékenységet vállaló Kolléga lett, ugyanis 14. életévet betöltött, általános iskolai tanulmányait befejező diák lehet ifjú polgárőr, melyet többen most teljesítettek, így megkezdhették aktív szolgálataikat felnőttjeink mellett. A „home office” alatt igyekeztünk tartani a kapcsolatot fiatal tagjainkkal is, hiszen Nekünk mindenképp hiányoztak és úgy vettük észre, Mi is Nekik. Klassz volt, hogy összefogva Velük szívekkel tettük tele Pilisszentivánt és rajta hirdetve kértük, hogy „Maradj otthon!”

Szigorúan szabályozva, végre újra indult minden, szolgálatainkat ellátjuk, tűzoltóink ügyeletben vannak és beavatkoznak, ha kell és minden pénteken várjuk a fiatalokat a szertárnál is, hogy betekintést nyerjenek sokszínű önkéntes tevékenységünkbe, játékos körülmények között megtanuljanak biztonságosan közlekedni, tüzet gyújtani, nyaralni, élni! Köszönjük, hogy részese voltál első félévünknek az évben, köszönjük, hogy együttműködtél Velünk, hogy támogattál Minket, Mi itt leszünk a második félévben is, hogy teljesítsük, amit vállaltunk, hogy vigyázunk Rád, vigyázunk Egymásra! Mert „Szabadidőnket szívesen feláldozzuk, de Szeretteinket soha!”

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás E-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép