2020. október 21. szerda, Orsolya, Orsika

Látogatóink száma: 2385136 (2)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

Sikeres minősítő vizsga

2020.09.26. Szombaton délelőtt került sor a tavasszal a koronavírus járvány miatt elmaradt éves minősítő vizsgák pótlására, melyet most rendhagyó módon pótolhattunk.

A gyakorlatra Solymáron került sor az egykori téglagyár néhai irodaépületében. Egyesületünk tagjai harmadikként kerültek sorra, a solymári és pilisvörösvári Kollégák után, a pilisborosjenői Önkéntesek előtt. Feladatunk a következő volt, egy feltételezett tűzeset megoldása, melyhez a rendelkezésre álló létszám és eszköz volt használható. Tűzoltásvezetőnk a kapott feladatmeghatározást követően kiadta a feladatokat, megkezdődött a felderítés, az alapvezeték szerelés, majd táplálást szereltünk, az első sugár légzésvédelem mellett behatolt a füsttel telítődött épületbe, eközben egy második sugár került megszerelésre az épületen kívül védősugárként, valamint az osztónál a hátsó részleg hord-helyzetben légzőkészülékkel állt készenlétben, ha személyt találnának bent, illetve, ha mielőbbi váltás kellene. Osztó a füsthatáron kívül, tömlő az emeleten kikötve, igyekeztünk az év során tanultakat helyesen alkalmazni a gyakorlat során. Örömmel jelentjük, hogy a minősítő vizsgánk megfelelt értékelést kapott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelen lévő vizsgáztatóitól! Felhívták tagjaink, parancsnokaink figyelmét a rádiózás fontosságára, dicséretet kaptunk lendületünkért, szakmai ismereteink gyakorlatban való helyes használatáért. Jelentjük, hogy egyesületünk a továbbiakban is önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületként látja el ÖNKÉNTES vállalását településünkön, a térségben, valamint ott, ahol a bajbajutottak segítségre szorulnak!

Itt szeretnénk megköszönni tagjaink szorgosságát, hogy az éles riasztásokon túl a gyakorlatokon is részt vesznek, minősítést tesznek, karbantartanak, bemutatókkal segítik az önkéntesség népszerűsítését, valamint eleget tesznek ügyeleti és adminisztrációs kötelezettségeiknek, ami az önkéntes vállalással már hozadéka ennek a szabadidőben végzett tevékenységnek!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás E-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép