2021. január 25. hétfő, Pál

Látogatóink száma: 2385979 (6)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

49. heti polgárőr összefoglaló

2020.11.30-12.06. A 49. héten 35 polgárőrünk 15 szolgálatot látott el, ami 192 óra 00 percet tartott és 428 óra 00 percet jelentett szolgálati órában, mely idő alatt szolgálati gépjárművünkkel 471 kilométert tettek meg és 3 eseménynél segítettek önkéntes Kollégáink! Polgárőreink 2 alkalommal láttak el rendőrrel közös szolgálatot a mögöttünk álló héten.

Szerdán kora este kereste meg körzeti megbízottunk polgárőreinket azért, hogy egy balesetező személy családtagját értesítsük ki. Egyesületünk 24 órás szolgálatot ellátó polgárőr párosa a feladatot végrehajtotta, kiértesítette a családtagot, akit megnyugtattak, hogy Hozzátartozója jól van, mentő szállította kórházba és a rendőrség kérésére a gépjármű elszállításáról kellene gondoskodni. A baleset Tinnye és Piliscsaba között történt, ahová nemsokára a hozzátartozók meg is érkeztek. Mielőbbi gyógyulást kívánunk a balesetben megsérült személyeknek!

Csütörtökön kora este 24 órás polgárőr ügyeletet ellátó járőrpárosunk a pilisvörösvári benzinkútra indult, hogy harapni- és innivalót vegyenek maguknak. Útközben arra lettek figyelmesek, hogy a Pilisvörösvár tábla után egy kicsivel hogy az út menti árokban egy gépjármű vesztegel. Forgalmi akadályt ugyan nem képzett és a tulajdonosa is a helyszínen volt, polgárőreink egyből félreálltak, hogy megkérdezzék nincs-e sérülése, segíthetnek-e valamiben? Sérülése a sofőrnek nem volt, de önerejéből kijönni nem tudott az árokból. Polgárőreink értesítették a pilisvörösvári Liget polgárőrség tagját, akik szintén a helyszínre siettek. Jó volt látni, hogy nem csak a polgárőrök hanem, jó pár arra közlekedő is megállt, hogy segítsen. Egy terepjáró és a sok segítő kéz sikerrel is járt, az autót az árok fogságából közös erővel kiszabadítottuk. Polgárőreink másfél órával később meg is tudták venni a harapni- és innivalójukat a közeli benzinkúton, majd folytatták járőrtevékenységüket településünkön.

Pénteken 2 fő polgárőrünk Pomázra tartott ügyintézés céljából, amikor Pilisvörösvár és Csobánka között, a Lovarda után nem sokkal egy elakadást jelző háromszögre majd az úton lévő kivilágítatlan autóra akadtak. Kollégáink megálltak, a sofőrt nem találták, ennek ellenére megkezdték a helyszín biztosítását, a forgalom irányítását, felhívták az arra járók figyelmét az úton lévő akadályra. A sofőr kb. 10 perc múlva visszaérkezett a helyszínre, amikor is megtudtuk, egy sima lerobbanás történt elég rossz helyen, az autómentőt pedig már intézte a tulajdonos. Egészen addig a helyszínen maradtak Kollégáink, míg meg nem érkezett az autómentő (másfél órával később). A forgalmi akadály megszüntetését követően folytatták útjukat Pomázra, hogy teljesítsék kapott ügyintézési feladataikat.

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás E-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép