2021. március 1. hétfő, Albin, Albina

Látogatóink száma: 2386726 (6)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

5. heti polgárőr összefoglaló

2021.02.01-07. Az 5. héten 50 fő polgárőrünk 16 szolgálatot látott el, ami 172 óra 00 percet tartott és 516 óra 00 percet jelentett szolgálati órában, mely idő alatt szolgálati gépjárművünkkel 486 kilométert tettünk meg és 5 eseménynél segítettek önkéntes Kollégáink!

Szerdán 11 óra körül kaptak riasztást tűzoltóink Pilisszentivánra a Feketefenyő utcába, ahol egy családi ház kéménye égett. A riasztásról ügyeletben lévő polgárőreink is kaptak értesítést, így Ők is azonnal a helyszínre mentek, ahol területzárási feladatokat láttak el. Feladatuk ilyenkor a megfelelő mértékű zárás fenntartása, valamint a hivatásos egységek felvezetése, útbaigazítása, melyre most nem volt szükség, mivel a helyi önkéntes erők önállóan oldották meg a káreset felszámolását. Polgárőreink a tűzoltóinkkal együtt vonultak be állomáshelyükre, majd folytatták nappali ügyeletüket a 24 órás polgárőr ügyelet biztosítása során.

Ugyancsak szerdán délután 4 óra körül kaptunk lakossági bejelentést, miszerint a Bem utcában egy ittas személy majdnem a közlekedő autója alá esett. Járőreink azonnal a helyszínre mentek, ahol meg is találták a nem kicsit ittas személyt. A személy elmesélte, miként érte el jelenlegi állapotát és azt is elmondta, hogy a buszmegállót keresi, hogy hazajusson Telkibe. Járőreink a buszmegállóig kísérték az ittas férfit, aki felszállt a buszra és reméljük rendben haza is ért!

Még mindig szerdán, ám ezúttal már az éjszakai járőrtriónk lett figyelmes megkülönböztető jelzésre a Solymár és Pilisszentiván közötti útszakaszon. Polgárőreink a helyszínen egy civil és egy rendőrautót találtak, a rendőrrel történő kapcsolatfelvétel során kiderült, hogy épp intézkedés zajlik. Az intézkedés alá vont gépjárművel több probléma is akadt, valamint a benne ülőnek sem volt munkába járási igazolása, így az adott időszakban nem tartózkodhatott volna közterületen. Polgárőreink a rendőrség kérésére az intézkedés ideje alatt segítették a rendőr Kolléga munkáját, biztosították a helyszínt.

Szombaton lakossági bejelentést kaptunk, miszerint vasazós személyekről. Járőreink a helyszínen és annak közelében már nem találtak ilyen tevékenységet végző személyeket, ám nem adták fel, a település nagyobb részét átvizsgálva keresték tovább a bejelentő által leírt személyeket, gépjárművet. Nemsokkal később az Alsórét utcában meg is találták Kollégáink a gépjárművet és a benne ülőket a település határáig kísérték.

Szombaton kora este láttuk előbb a környéket összefogó zárt közbiztonsági csoportban, majd néhány perc múlva a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság Tevékenységirányítási Központja is kérte segítségünket Pilisszántóra, ahol két 12 éves fiú tévedt el. Rövid szervezést követően, hogy fenntartsuk a riasztható tűzoltó létszámot megtörtént a keresésre jelentkező Kollégák elosztása és útnak indítása. Polgárőr járőrautó/pálya szerünkkel 4 fő, majd néhány perc múlva könnyű műszaki mentőszer/csapatszállítónkkal újabb 4 fő csatlakozott a keresésben résztvevő körülbelül 50 fős önkéntesekből és hivatásosokból álló csapathoz. 20 óra körül érkezett a hír, hogy a gyerekek visszakeveredtek lakott területre, ahol egy helyi lakos útba tudta igazítani Őket. A gyerekek személyi sérülés nélkül, épségben megúszták a kalandot!

Köszönettel tartozunk polgárőreinknek, hogy ezen a héten is minden bejelentésre, eseményre a megfelelő gyorsasággal, a megfelelő létszámban tudtak reagálni!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás E-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép