2021. március 1. hétfő, Albin, Albina

Látogatóink száma: 2386726 (6)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

6. heti polgárőr összefoglaló

2021.02.08-14. A 6. héten 39 fő polgárőrünk 14 szolgálatot látott el, ami 168 óra 00 percet tartott és 462 óra 00 percet jelentett szolgálati órában, mely idő alatt szolgálati gépjárművünkkel 519 kilométert tettünk meg és 5 eseménynél segítettek önkéntes Kollégáink!

Polgárőreink a közterületi járőrtevékenységen, az időjárás miatti fokozott odafigyelésen, az idősek segítésén továbbra is bevásárlásokkal, gyógyszer kiváltásokkal és a 24 órás ügyeleti rendszeren túl a bejelentésekre is reagálnak, legyen szó lakossági bejelentésről, vagy a környező települések polgárőrségei, valamint a rendőrség által kért segítségről. Ezen tevékenység gördülékeny és folyamatos elvégzéséhez igyekszik az egyesület megfelelő hátterek biztosítani lehetőségeihez mérten.

A 6 héten az első eseményre egészen keddig kellett várni, amikoris a közbiztonsági csoportban kérte a polgárőrséget segítségét a rendőrség. Egy Pilisborosjenőn eltűnt idős (81 éves) demens bácsi felkutatásához kérték a környék önkénteseinek segítségét a hatékony és gyors területkutatáshoz. Kb. 5 órás keresését követően az átázott, átfázott kutatók a keresését felfüggesztették, sajnos a bácsit nem találták meg a keresésében résztvevő hivatásosok és önkéntesek. Mindenki visszatért a saját területére és már elkezdtek megszáradni a ruhák, átmelegedni a Kollégák, amikor kaptuk a hírt, hogy a bácsit megtalálták, tűzoltók segítségével a megtalálás helyétől a mentőautóig, majd onnan mentővel kórházba szállították.

Szombaton épphogy a reggeli váltás megtörtént, máris jelzés érkezett a közbiztonsági csoportba, miszerint baleset történt a 10-es úton a Kopár Csárda környékén. Ügyeletben lévő járőrpárosunk azonnal a helyszínre ment, ahol felvette a kapcsolatot a rendőrökkel, akiknek az utasításait hajtották végre Kollégáink. Polgárőreink félpályán engedték a forgalmat, majd rövid időre az autómentő kiérkezésekor teljes útzárral biztosították a mentésben résztvevők biztonságát. Személyi sérülés nem történt, ám a gépjármű sofőrjének nem volt jogosítványa, így Vele szemben a rendőrség eljárást indított. 11 órakor oldották fel Kollégáink a forgalomkorlátozásokat az érintett útszakaszon.

Szintén szombaton, nemsokkal miután visszatértek járőreink településünkre kaptuk a lakossági bejelentést, miszerint Pilisszentivánon a Rét utcában egy lassan közlekedő, fehér, dobozos autóból gyanúsan nézelődnek be a telkekre. Járőreink a gépjárművet a Ságvári utcában találták meg, ahol a rendőrség kiérkezéséig visszatartották Őket. A rendőrjárőrök a gyanús személyeket intézkedés alá vonták, a gépjárművet ellenőrizték. Járőreink folytatták közterületi járőrszolgálatukat településünkön.

Még mindig szombaton, ezúttal viszont már az éjszakai polgárőr járőreink lettek figyelmesek 21 óra után egy személygépjárműre a Slötyi tó partján, ahol gépjármű nem is lehetne. A polgárőr emlékfánál álló autó egyik ablaka be volt törve. Polgárőreink értesítették a szolgálatot teljesítő közterület-felügyelőt, aki rendőrséget kért a helyszínre. A helyszínre érkező rendőrök intézkedés alá vonták a gépjármű tulajdonosát és utasát, mivel munkáltatói igazolással sem rendelkeztek, így még emiatt is számíthatnak szankciókra.

Vasárnap nappal szolgálatot teljesítő polgárőr járőreink bejelentést kaptak egy épp szolgálaton kívüli Kollégájuktól, mely szerint ismét vasgyűjtők vannak településünkön, akik Nála, vagyis rossz helyen érdeklődtek. Járőreink a bejelentésben szereplő gépjárművet hamar meg is találták, mindeközben pedig felvették a kapcsolatot a rendőrjárőrrel. Mindaddig követték Kollégáink a dobozos autót, ameddig a rendőrjárőr a Szabadság úton meg nem állította. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy nem csupán a tevékenység nem legális, amit végeztek településünkön, de a gépjárműben ülők egyikét körözték is. A rendőrség kérésére segítettünk a gépjármű bekísérésében a Pilisvörösvári Rendőrőrsre, ahol az intézkedés végéig maradtunk. A rendőrök gyors reagálását megköszönve az intézkedést követően járőreink visszatértek Pilisszentivánra, ahol folytatták közterületi járőrtevékenységüket biztonságunkért!

Köszönettel tartozunk polgárőreinknek, hogy ezen a héten is minden bejelentésre, eseményre a megfelelő gyorsasággal, a megfelelő létszámban tudtak reagálni!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás E-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép