20. heti polgárőr összefoglaló

.

2021.05.17-23. A 20. héten 39 fő polgárőrünk 14 szolgálatot látott el, ami 168 óra 00 percet tartott és 470 óra 00 percet jelentett szolgálati órában, mely idő alatt szolgálati gépjárművünkkel 507 kilométert tettünk meg és 6 eseménynél segítettek önkéntes Kollégáink!

Az első eseményre a héten szerdán reagált a 24 órás polgárőr ügyeletet teljesítő nappalos járőrpárosunk. Délután fél 2 környékén kaptuk az információt a közös közbiztonsági csoportban, hogy Pilisvörösváron eltűnt egy demens, idős hölgy. Járőreink a tavak felől indultak a hölgy keresésére, akit rövid időn belül megtaláltak a Báthory utcában, így járőreink is visszatértek településünk közterületeire.

Második eseményünkre csütörtökön került sor. Szolgálaton kívüli Kollégánk jelentette, hogy koccanásos baleset történt Pilisszentivánon a Szabadság út – Dózsa köz kereszteződésében. Járőreink a helyszínre mentek a felek leálltak az úttestről, kárbejelentő lapot adtunk a mielőbbi rendezés érdekében a feleknek, majd a helyszínre érkezett közterület-felügyelőnek átadtuk a helyszínt és folytattuk járőrtevékenységünket településünkön.

Szombaton 2 eseménynél is segítettek ügyeletben lévő polgárőr járőreink. Először délelőtt Solymáron volt szükség területzárási és forgalomirányítási segítségre a Terstyánszky úton történt baleset helyszínén, ahol 2 személygépjármű ütközött, a műszaki mentést a solymári önkéntes és a fővárosi hivatásos tűzoltók végezték. Polgárőreink forgalomirányítási feladatot láttak el a helyszínen a beavatkozás ideje alatt. Személyi sérülés nem történt!

A másik szombati eseményünk este 9 óra előtt nemsokkal történt, amikor a Hungária Telepen egy ház riasztója folyamatosan szólt. Járőreink a szomszédtól megtudták a tulajdonos telefonszámát, akivel felvették a kapcsolatot. Egyeztetést követően járőreink a tulajdonos kérésére körbejárták a házat, megnézték utal-e bármilyen jel betörésre. Mivel rongálásra utaló jeleket nem találtak, a tulajdonos kikapcsolta a riasztót. Felhívtuk figyelmét, hogy a rendszert mielőbb vizsgáltassa át, hogy az üzembiztosan működjön, elősegítve a betörők távoltartását.

Vasárnap délután tűzoltóink káresetfelszámolását segítették polgárőr járőreink, mely Pilisvörösváron a Dugonics utcában volt. Járőrtriónk végezte a műszaki mentés ideje alatt fennálló területlezárást, illetve forgalomkorlátozást, és a szükséges létszámátcsoportosításban is aktívan kivették részüket. A bevonulást követően folytatták közterületi járőrtevékenységüket Pilisszentivánon.

Pünkösd vasárnapján 22 óra körül látták járőreink a közbiztonsági csoportban, hogy a Kopár Csárdánál gyalogos gázolás történt. A rendőrséggel egyeztettünk a feladatok elosztásáról, először feladatul a mentősöknek kellett segítenünk az újraélesztében. Járőrtriónk egyik tagja mentős, így hatékony segítségére tudott lenni Kollégáinak. Az újraélesztés sajnos a hosszas próbálkozás ellenére is sikertelen volt. A hosszadalmas helyszínelés miatt teljes útzár volt a 10-es úton, polgárőreink a pilisszentiváni elágazásban terelték el a forgalmat, illetve tájékoztatták a várakozókat a várható lezárás időtartamáról. Az útzárat éjjel 1 órakor oldhattuk fel a másik oldalon szolgálatot teljesítő pilisvörösvári Liget Polgárőr Egyesület egyszerre, ezt követően mindenki visszatért településére, hogy a járőrözést ott folytassák tovább.

A közterületeken is kötelező a maszkhasználat! Az év 20. hetében is több alkalommal kellett a kötelező maszkhasználatra figyelmeztetni a közterületeinken tartózkodókat. Kisebb arányban helyieket, nagyobb arányban ide látogatókat. Azért, hogy mielőbb szabadulhassunk az életünket korlátozó, de biztonságunkat szolgáló intézkedések alól saját érdekünkben, és egészségünk védelmében tartsuk be a korlátozó előírásokat!

Köszönettel tartozunk polgárőreinknek, hogy ezen a héten is minden bejelentésre, eseményre a megfelelő gyorsasággal, a megfelelő létszámban tudtak reagálni!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás