21. heti polgárőr összefoglaló

.

2021.05.24-30. A 21. héten 37 fő polgárőrünk 15 szolgálatot látott el, ami 180 óra 00 percet tartott és 440 óra 00 percet jelentett szolgálati órában, mely idő alatt szolgálati gépjárművünkkel 340 kilométert tettünk meg és 2 eseménynél segítettek önkéntes Kollégáink! Polgárőreink 1 alkalommal láttak el rendőrrel közös szolgálatot a mögöttünk álló héten.

Első eseményünkre csütörtökön került sor, amikor is szolgálaton kívüli Kollégánk egy lassan haladó, több helyen meg megálló szakadt gépjárműre lett figyelmes. 24 órás polgárőr ügyeletet ellátó polgárőr párosunk a helyszínre ment, ahol a lassan haladó járműben 3 fiatalembert találtak. Zavaros információkkal szolgáltak, hogy mit is keresnek településünkön, valamint sérelmezték, hogy miért vannak számon kérve azért, mert egy autóban ülnek. Járőreink a rendszámot és a személyleírásokat rögzítették, azt átadták a közterület-felügyelőnek valamint közzé lett téve a közbiztonsági zárt csoportban is, hogy a környék összes, a közbiztonságért tevő szervezete értesüljön az esetről.

Szombaton került sor második, reagálást igénylő eseményünkre. 21 óra után solymári Kollégával közös szolgálatot láttunk el, amikor lakossági bejelentést kaptunk, miszerint a solymári vasútállomás ajtaját egy több fős brigád rugdossa, hangoskodnak. A 8 fős fiatalokból álló csapat haza lett zavarva, miután a közös polgárőr szolgálat ellenőrizte, hogy az épületben kárt nem okoztak.

Köszönettel tartozunk polgárőreinknek, hogy ezen a héten is minden bejelentésre, eseményre a megfelelő gyorsasággal, a megfelelő létszámban tudtak reagálni!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás