Változások júniustól

.

2021.06.03. A veszélyhelyzet fennmaradása ellenére egyesületi szinten is megjelentek a járvánnyal kapcsolatos szigorú intézkedések lazításai.

Tűzoltóinknak, bár továbbra is fokozott figyelmet kell fordítaniuk a káresetek felszámolásánál a higiéniai előírások betartására, esetenként a maszkhasználatra és a fertőtlenítéskere, június 1-től újra lehet és kell gyakorlatokat tartaniuk és ellenőrizhetik is önkéntes vállalásuk szabályos teljesülését. Egyesületünk kiosztott a járvány ideje alatt többször használható maszkokat és gépjárműveink a továbbiakban is fel vannak szerelve kéz- és felületfertőtlenítőkkel, egyszerhasználatos gumikesztyűkkel és maszkokkal és védőoverálokkal, valamint az eszközök tisztántartására és időszakos, vagy használat utáni fertőtlenítésére is komolyan odafigyelünk a továbbiakban is, és folyamatosan, igény szerint lehetőséget biztosítunk gyorstesztelésre tagjainknak, a lazítás megkezdődhetett. 65 év feletti oltási igazolvánnyal rendelkező tagjaink újra aktívan kivehetik a részüket a szolgálatellátásban, egyesületi tevékenységeink ellátásában. Ez 1 fő tűzoltó Kollégát érint.

Ugyancsak szolgálatokat vállalhatnak, láthatnak el 65 év feletti oltási igazolvánnyal rendelkező polgárőr Kollégáink is, Őket május 7-től újra hadrendbe állíthatjuk, ez az intézkedés 5 fő polgárőr Kollégát érint. Örülünk, hogy visszatérésükkel kiegészülhet csapatunk, vártuk már ezt a pillanatot! Megszűnik 0-24 órás polgárőr ügyeleti szolgálatellátásunk. Ez azt jelenti, hogy a megszokott havi szolgálattervezetre állunk vissza, így a polgárőr Kollégáknak havi 8 óra közterületi járőrszolgálati kötelezettségük lesz, mint a járvány előtti időkben. Ezen felül látnak el rendezvénybiztosítási és bejelentésekre történő reagálásokat, melyeket, mint minden egyesületi tevékenységet családjuk és munkájuk mellett, szabadidejükben, térítésmentesen látnak el településünkön és a környező településeken együttműködve a helyi és környékbeli polgárőr és rendőr Kollégákkal, társszervek tagjaival.

Egyesületünk tagjai minden szolgálatukat, beavatkozásukat és intézkedésüket a hatályos járványügyi szabályokat betartva látják el a jövőben is, mindenkinek saját döntése, vagy utasítás alapján használhatóak az előírtnál szigorúbb egészségvédő felszerelések, eszközök a szolgálatok, beavatkozások során, amit továbbra is igyekszünk egyesületi forrásból biztosítani. Továbbra is segítjük más polgárőrségek és a rendőrség munkáját, együttműködünk a rendezvények szabályos lebonyolítása érdekében a szervezőkkel, segítjük a lakosság biztonságérzetének fokozását, legyen szó akár az egészségügyi biztonságérzet növeléséről is és kapacitásunkhoz mérten reagálunk minden lakossági bejelentésre, mint tettük azt eddig is. Köszönjük azt a rengeteg sok támogatást, melyeket akár szóban, akár írásban kaptunk a mögöttünk álló időszakban! Támogatásra a jövőben is szükségünk lesz, hiszen ez tartja életben önkénteseink lelkiismeretes munkáját, melyet településünkért tesznek nap mint nap!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás