37. heti polgárőr összefoglaló

.

2021.09.13-19. A 37. héten 48 fő polgárőrünk 12 szolgálatot látott el, ami 36 óra 30 percet tartott és 124 óra 30 percet jelentett szolgálati órában, mely idő alatt szolgálati gépjárművünkkel 274 kilométert tettünk meg és 3 eseménynél segítettek önkéntes Kollégáink!

Első eseményünk szombaton délelőtt a veszélyes hulladékgyűjtéssel kapcsolatos biztosítási feladatok ellátása volt. Az eseménnyel kapcsolatban helyszínbiztosítást végeztek polgárőr Kollégáink 2 fővel annak érdekében, hogy átvétel nélkül ne tegyenek le veszélyes hulladékot a kiírt leadási időszakon kívül. A veszélyes hulladékgyűjtés ideje alatt polgárőreink segítették a tájékozódást az átvételt végző cégek között, valamint igyekeztek segíteni az érintett útszakasz zavartalan közlekedésének biztosítását. Az eseményt összesen 7 fő polgárőrünk biztosította.

Második eseményünkre szombaton délután került sor. A Pilisszentiváni Nyugdíjas Egyesület szervezésében került megrendezésre idén is a Szüreti Felvonulás és Mulatság, melynek gyülekezési helyszínén biztosítottuk a területet. Együttműködve körzeti megbízottunkkal és közterület-felügyelőnkkel a felvonulás útvonalát 7 polgárőrünk segítségével biztosítottuk. A rendezvény későbbi időszakaiban esti tervezett közterületi járőrszolgálatunk visszatérő ellenőrzések keretében kísérte figyelemmel a bál zavartalanságát és a közeli parkolók, terek biztonságát.

Harmadik eseményünkre a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesülettől kaptunk felkérést, melynek szívesen tettünk eleget! A Solymári Chili Fesztivál biztosításában segítettünk 2 fővel, együttműködve a helyi polgárőr és a biztosításban résztvevő rendőr Kollégákkal.

A mögöttünk álló héten is 5 napon át voltunk jelen a pilisszentiváni gyalogátkelőhelyeknél. Kollégáink igyekeznek mind az autósok, mind pedig a gyalogosok figyelmét felhívni a szabályos, és legfőképp balesetmentes közlekedésre! Sajnos jelentős mennyiségű szabálytalankodót látunk nap mint nap, mely szabálytalankodások feljegyzésre kerülnek. Mindenkinek az az érdeke, hogy útja végén célba érjen, legyen szó gyalogosról, vagy járművel közlekedőről, ezért kérjük, hogy körültekintően közlekedjen mindenki, aki a forgalomban részt vesz! Mi igyekszünk segíteni és felhívni erre a figyelmet, de a felelős közlekedés mindenkinek a saját döntése, felelőssége, érdeke!

Köszönettel tartozunk polgárőreinknek, hogy ezen a héten is minden bejelentésre, eseményre a megfelelő gyorsasággal, a megfelelő létszámban tudtak reagálni!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás