2021. október 23. szombat, Gyöngyi KÖZTÁRSASÁG KIKIÁLTÁSA

Látogatóink száma: 2389428 (0)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

38. heti polgárőr összefoglaló

2021.09.20-26. A 38. héten 42 fő polgárőrünk 13 szolgálatot látott el, ami 42 óra 25 percet tartott és 110 óra 30 percet jelentett szolgálati órában, mely idő alatt szolgálati gépjárművünkkel 336 kilométert tettünk meg és 2 eseménynél segítettek önkéntes Kollégáink!

Első eseményünk kedden történt, amikor is közterületi járőrszolgálatot ellátó polgárőreink bejelentést kaptak, miszerint hangosbemondóval szerelt gépjárművel vasgyűjtők járják a település utcáit. A bejelentés a korlátozottan megközelíthető Ságvári utcából jött, Kollégáink a fent említett gépjárművet a Fenyves utcában találták meg. Polgárőreink tájékoztatták Őket, hogy ilyen jellegű tevékenységet szabályozottan, engedéllyel lehet végezni településünkön, mely engedéllyel Ők nem rendelkeztek, így ki lettek kísérve Pilisszentivánról. A rendszám és a gépjármű típusa a közterület-felügyelőnek továbbításra került.

Második eseményünket a héten a péntek éjszaka szolgálatot ellátó polgárőr párosunk intézkedése hozta. Járőreink éjjel 0 óra 55 perc környékén a Szabadság úton haladva lettek figyelmesek arra, hogy a Bársony Pizzériánál egy férfi az étterem lámpáit rongálja. Miután a fiatalember észrevette járőreinket az ellenkező irányba próbált meglépni, de polgárőreink megállították és megkérdezték, hogy miért voltak útban az étterem lámpái?! A férfi azt válaszolta, hogy nem tudja, miért csinálta, erősen ittas és csak gondolta elferdíti a fényforrásokat. Miután tettét igazából be is ismerte, Kollégáink értesítették a rendőrséget, akik járőrt küldtek a helyszínre. A rendőrjárőrök dokumentálták a rongálás tényét, valamint felvették az ittas férfi adatait. ránézésre anyagi kár nem keletkezett, de erről majd a tulajdonos ad pontos megállapítást. Az intézkedést követően polgárőreink folytatták a járőrszolgálatukat.

A mögöttünk álló héten is 4 napon át voltunk jelen a pilisszentiváni gyalogátkelőhelyeknél, mivel a pénteki napon tanítás nem volt, így polgárőreink is pihentek kicsit. Kollégáink igyekeznek mind az autósok, mind pedig a gyalogosok figyelmét felhívni a szabályos, és legfőképp balesetmentes közlekedésre! Sajnos jelentős mennyiségű szabálytalankodót látunk nap mint nap, mely szabálytalankodások feljegyzésre kerülnek. Mindenkinek az az érdeke, hogy útja végén célba érjen, legyen szó gyalogosról, vagy járművel közlekedőről, ezért kérjük, hogy körültekintően közlekedjen mindenki, aki a forgalomban részt vesz! Mi igyekszünk segíteni és felhívni erre a figyelmet, de a felelős közlekedés mindenkinek a saját döntése, felelőssége, érdeke!

A mögöttünk álló héten a reggeli Szabadság úti jelenlét mellett minden délután aktív járőrözéssel kísértük figyelemmel a forgalom alakulását településünkön. A 10-es úton zajló munkálatok a tervek szint haladtak az elmúlt héten, ami bizakodásra ad okot a jövőhétre nézve, hogy a tervezett határidőre visszatérhet a teljes, zavartalan forgalom a 10-es útra. Köszönjük a közlekedők együttműködését, türelmét!

Köszönettel tartozunk polgárőreinknek, hogy ezen a héten is minden bejelentésre, eseményre a megfelelő gyorsasággal, a megfelelő létszámban tudtak reagálni!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás E-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép