2021. október 23. szombat, Gyöngyi KÖZTÁRSASÁG KIKIÁLTÁSA

Látogatóink száma: 2389428 (0)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

Elismerés önkéntes munkájáért

2021.10.09. Szombaton került sor a Parlament Vadász termében a Magyar Tűzoltó Szövetség elismerésátadó ünnepségére, melyre meghívást kapott egyesületünk tagja, Bodnár Miklós is.

Az ünnepségre szigorú beléptetési procedúra után a Parlament Vasász termében került sor. A meghívottak elfoglalták kijelölt ülőhelyeiket, majd a Himnusszal a rendezvény hivatalos része el is kezdődött. Elsőként Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy Úr, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke adta át a Gróf Széchenyi Ödön emlékplaketteket, majd a Szent Flórián emlékérmek kerültek átadásra. Külön elismerések és ajándékok is átadásra kerültek az ünnepség végén, majd a Szózatot követően a Parlament főlépcsőjén készült egy csoportkép az ország, illetve a Kárpát-medence minden területéről érkező tűzoltókról. A fotózást követően Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy, elnök Úr mondott pár szót az elismerésben résztvevőknek és nyitotta meg az ünnepség utáni állófogadást, melyre szintén a Parlament Vadász termében került sor.

Örömmel jelentjük, hogy Bodnár Miklós a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület elnökségi tagja, szolgálatparancsnoka és mentora a tűzvédelem érdekében huzamos időn át nyújtott kiemelkedő helytállásért Széchenyi Ödön emlékplakett elismerést kapott. Az elismerést a 22. szolgálati évében vehette át, 21 éve teljesít készenléti, vonulós szolgálatot, 15 éve elnökségi tagként is erősíti egyesületünket, 14 éve irányítja az ifjúsági csoportot és 8 éve hivatásos tűzoltó, így mentora is egyesületünknek. Szakmai vezetésével 8. alkalommal teljesítettük sikeresen az önálló beavatkozáshoz szükséges minősítő vizsgát és teljesítjük nap mint nap a beavatkozói ügyeletet. Az elmúlt időszakban folyamatosan képezte magát, a különböző szakfelszerelések, kisgépek kezeléséből eredményes vizsgákat tett. Belépése óta élen jár az egyesület közösségformáló és szakmai életében, ifjúságnevelésben. Elvégezte az önkéntes és létesítményi tűzoltóparancsnoki tanfolyamot, így ma az egyik parancsnoka egyesületünknek. Az előírt gyakorlatokon rendszeresen részt vesz, sőt hivatásos állományba lépése óta folyamatosan képezi az önkéntes állományt, hogy tudásunk gyarapodjon. Rendszeresen szervezünk 40 órás tűzoltó alaptanfolyamokat és kisgépkezelői tanfolyamokat, melyeken a Kollégák felkészítésében nagy előnyt jelent vezető szerepe, a felkészítésben nyújtott szakmai segítsége. A fiatalok és az újonnan belépők beilleszkedését az egyesület munkájába segíti, tevékenységüket figyelemmel kíséri. Kezdeményezésére alakítottuk meg és vezetésével működtetjük 2007 óta ifjúsági csoportunkat, mely az utánpótlás neveléssel foglalatoskodik, emellett igyekszünk részt venni a regionális és országos megmérettetéseken is fiataljainkkal. A nyolc éve megalakult Kevély Járási Mentőcsoport tagja, a rendszerbeállító és minősítő gyakorlatokon maradéktalanul megjelent. 2001-ben a tiszai árvíz utáni munkálatokban, 2006-ban a Duna áradásakor és 2013-ban a Dunán levonuló árhullám következtében kialakult árvízi védekezés munkálataiban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A szertár, valamint a szerek, felszerelések karbantartási, felújítási, állagmegóvási munkálataiban aktívan vesz részt. Az egyesület rendezvényein, az iskolák, óvodák, a lakosság részére szervezett bemutatókon példamutató magatartást tanúsít, aktív résztvevője azoknak. Az Országos Tűzoltó Börze és Találkozó szervezőinek mindig aktív tagja. Mozgatórugója egyesületünknek, a rendezvények, szakmai konferenciák, a belföldi és külföldi utazások során nem csak egyesületünk hírnevét, hanem megyénk, országunk, tűzoltó szövetségünk hírnevét is öregbíti. Oktatóként vett részt az erdélyi 40 órás képzésben, valamint a német – magyar – román Európai Uniós pályázaton nyert képzésen és konferencián is aktívan képviselte egyesületünket, szövetségeinket, Magyarországot.

Gratulálunk az elismeréshez, köszönettel eddigi munkájáért, sok sikert, erőt, egészséget kívánva az előttünk álló időszakok kihívásaihoz!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás E-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép