40. heti polgárőr összefoglaló

.

2021.10.04-10. A 34. héten 26 fő polgárőrünk 9 szolgálatot látott el, ami 28 óra 00 percet tartott és 65 óra 00 percet jelentett szolgálati órában, mely idő alatt szolgálati gépjárművünkkel 175 kilométert tettünk meg és 3 eseménynél segítettek önkéntes Kollégáink!

Pénteken délután 15 óra 30 perc környékén kaptuk a lakossági bejelentést, miszerint a Szabadság úton a takarék mögötti részen 2 malac szabadon mászkál. Szolgálatban ugyan nem volt éppen polgárőr Kolléga, mégis két fő a helyszínre ment, hogy ellenőrizze a bejelentést. Valóban szabadon, felügyelet nélkül két malacot találtak. Kollégáink befogták Őket, és ideiglenes elhelyezésre kerültek egyiküknél. Még aznap este kereste Őket tulajdonosuk, aki néhány képpel bizonyítani is tudta, hogy a malacok valóban az övéi, így este fél 9 környékén az állatok visszakerültek gazdájukhoz.

Szombaton délután 3 fő polgárőr Kollégánk segítette egy ifjú pár vonulását a Szabadság úton a Főtértől a Generációk Házáig. Míg várakoztak Kollégáink a menet indulására, addig solymári polgárőr Kollégáink meglátogatták Őket és jót beszélgettek, így végül a biztosításba Ők is besegítettek, csatlakoztak, melyet ezúton is köszönünk szépen! Az esküvői menet rendben a lagzi helyszínére érkezett, sok boldogságot kívánunk az ifjú párnak!

Szombaton kora este közterületi járőrszolgálatot ellátó polgárőr triónk bejelentést kapott, miszerint Pilisszentivánon az Erdő utca végénél lévő erdős, sziklás területen fiatalok tüzet gyújtottak és hangosan zenét hallgatnak. Polgárőreink a helyszínre mentek, ahol 3 fiatalt találtak. Velük, az általuk gyújtott tüzet elolttatták Kollégáink, a zenét pedig lehalkíttatták. A fiatalok együttműködően viselkedtek, tudomásul vették, megértették a tűzrakás veszélyét.

A mögöttünk álló héten már csupán 1 napon át voltunk jelen a pilisszentiváni gyalogátkelőhelyeknél, valamint a reggeli Szabadság úti jelenlét mellett még 1 délután aktív járőrözéssel kísértük figyelemmel a forgalom alakulását településünkön. A 10-es úton zajló munkálatok jelentős forgalomkorlátozással járó időszaka ezennel lezárult. Köszönjük a közlekedők együttműködését, türelmét!

Köszönettel tartozunk polgárőreinknek, hogy ezen a héten is minden bejelentésre, eseményre a megfelelő gyorsasággal, a megfelelő létszámban tudtak reagálni!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás