2021. december 4. szombat, Borbála, Barbara

Látogatóink száma: 2390117 (1)

 

Freiwillige Feuerwehr Marktleugast Vajdaszentiványi Tűzoltóság Freiwillige Feuerwehr Tettau

43. heti polgárőr összefoglaló

2021.10.25-31. A 43. héten 28 fő polgárőrünk 11 szolgálatot látott el, ami 44 óra 35 percet tartott és 120 óra 05 percet jelentett szolgálati órában, mely idő alatt szolgálati gépjárművünkkel 323 kilométert tettünk meg és 2 eseménynél segítettek önkéntes Kollégáink!

Első eseményünk szerdán történt, amikor lakossági bejelentéseket kaptunk, miszerint erőszakos gyűjtögetők járják a település utcáit, becsengetnek a lakókhoz fémhulladékot keresve. Szolgálaton kívüli polgárőr Kollégánk azonnal szolgálatba helyezte Magát és útnak indult a település utcáin, keresni a kéregetőket. A Fenyves utcában találta meg Kollégánk a bejelentésben szereplő járművet, épp egy házhoz csengettek be, így a bejelentésben kapott információkat saját szemünkkel is megtapasztaltuk. Kollégánk a tevékenységet végzőktől önkormányzati engedélyt kért, mivel ezt nem tudtak felmutatni, így megkérte Őket, hogy hagyják fel tevékenységüket és hagyják el a települést. Kollégánk a furgon mögött autózva kikísérte Őket a településről, majd eseménylapon rögzítette a történteket és folytatta napi tevékenységét. Sajnos egyre több az ilyen vasat, vagy egyéb mást gyűjtő, bóvli cuccokat eladni kívánó ember a faluban. Azért is fontos, hogy önkormányzati engedélyhez kötött bármilyen mozgó, házaló tevékenység, mert akkor az adataik megvannak és nyomon követhető, számon kérhető, ha történik valami, mert sajnos egy részük nem tisztességes szándékkal érkezik Hozzánk és a környező településekre sem. Egyesületünk tagjai önkéntes szolgálatuk alatt és szabadidejükben is igyekeznek reagálni az ilyen és ehhez hasonló bejelentésekre, így általában a lakosság odafigyelésének is köszönhetően Pilisszentivánon gyorsan kerülnek ellenőrzés alá a házalók. Köszönjük a lakosság odafigyelését, bejelentését minden ilyen és ehhez hasonló esetben!

Második eseményünk vasárnap este történt, amikor is 21 óra előtt pár perccel polgárőr járőrszolgálatunkat a pilisvörösvári Liget Polgárőrség tagjai keresték EDR rádión. Elmondásuk szerint egy veszélyesen megpakolt teherautót követnek, ami Szentiván felé tart. Járőreink a játszótérnél várták a gépjárművet, vörösvári Kollégáink pedig mindeközben értesítették a 112-es segélyhívón keresztül a rendőrséget. A polgárőrségeink együttműködése a teherautó megállítását eredményezte, majd ameddig a rendőrség a helyszínre nem érkezett, félpályás útlezárással biztosítottuk a helyszínt. A rendőrségi intézkedés idején fenntartottuk a félpályás útzárat, amit az intézkedés végén oldottunk fel.

Köszönettel tartozunk polgárőreinknek, hogy ezen a héten is minden bejelentésre, eseményre a megfelelő gyorsasággal, a megfelelő létszámban tudtak reagálni!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Nyomtatás E-mail

Visit betroll.co.uk the best bookies

Felhőkép

Felhőkép

UV térkép

UV térkép

Széltérkép

Széltérkép

Hőtérkép

Hőtérkép